2012. augusztus 16., csütörtök

Kaptam egyszer egy patchwork-ös újságot Amerikából, abból néztem ki egy faliképet. Kicsit máshogy, és más színekkel megvarrtam. Sárgára, hogy passzoljon az étkezőhöz. Papírtechnikával készült, nagyon lassan haladtam vele, de kész van és ez a lényeg. Most egy kiállításon van - üres a fal... De már találtam egy ötletet, mit varrjak ill. rakjak ki helyette addig, míg visszaér.


Kértek tőlem két "fiús" neszeszert. Ezek készültek el.


Ha már neszeszer, készült pár lila is.




2012. augusztus 9., csütörtök

Ha csak tehetem, nézegetem az interneten a foltvarrók műveit. Ötleteket látok, amiket (ha van időm) megpróbálok én is megvalósítani. Gondoltam, megosztom én is, miket varrok. Amikor először találkoztam a foltvarrókkal, rögtön a táskáik ötlöttek a szemembe. Hát, ez a szerelem azóta is tart. Néha nekidurálom magam és varrok valami mást is, valami igazi foltvarrást, de a táska akkor is a kedvencem maradt...! (Csak így zárójelben jegyzem meg, hogy a férjem ezt eszméletlenül nem szereti. Amikor elkezdek turkálni a táskáimban, keresve valami azonnal odaadandó papírt...)


Ezt a két táskát varrtam a tanév végén a dadus néniknek. Itt a szabásminta egyszerű, inkább az anyaga tetszett nagyon.




Ez a szívecskés minta nagyon szép! Őszre-télre készült a kisebb illetve a nagyobb, barna szövetekből készített táska.
 És mennyire más ugyanez lilában!


Romantikus kosár. Szintén nem egy nehéz darab, viszont rettent mutatós! A kosár maga egy 60x60-as szendvics, mind a 4 felén hajtásokkal (kb.35 cm legyen a végén). Két szemközti oldala leszegve, a másik kettőnél a fül...ami sima 8-10-es átmérőjű üzemanyag cső, vatelinnal betekerve, anyaggal bevonva. Ja, itt - én varrógéppel varrom - kissé macerás a dolog, de megéri!




Na, ez nem táska...Ha van türelmem, meg lepakolhatok az ágyra úgy, hogy nem kell félnem attól, hogy összeugrálják a gyerekek, akkor varrok valami "igazi" patchwork-öt is...
Ezt a pasziánsz technikával készült faliképet készítettem el. A keretnek használt anyagból készült. Olyan, mintha megnagyobbítottam volna a mintákat. Meg a kép...mintha rezegne.




Anyukámnak készült ez az ajándék. Egy nagy farmernadrág szára adja a kötényt. Fenn a családunk: Férjem a kalappal, mellette én a masnival és a 4 csemeténk (3 fiú, egy lány).


Egy a fazon, de a táskák mások. A bordóból kértek egy "ugyanolyat, mint a tied!!!" - na, azt azért mégsem! Legalább egy kicsit más lett! Nem tudom, ki hogy van vele, de én rosszul vagyok, ha ugyanolyat kell varrnom! Ha valamit határidőre meg kell csinálnom, az úgy készül, mint a Luca széke.

A lila táska szabása ugyanaz, mint a bordóé, de itt kipróbáltam ezeket a hullámokat.


Kedves barátainknak kisfiuk született, neki varrtam ezt a színes játszótakarót. A babák nagyon szeretik az alapszíneket.