2012. december 21., péntek


Mindjárt itt a Karácsony!   Utolsó nekifutás, hogy minden elkészüljön...!

Kértek tőlem egy varrós dobozt. Annyi volt a kérés, hogy bordó legyen. Hmmm......most csak simán vonjak be egy dobozt? Ne már...! Ha már patchwork, akkor lett rajta egy kis szeminol, egy kis vatelin, hogy pufibb legyen, egy kis kézzel felvarrt díszítés...
Egy cipősdoboz alját bevontam. Vatelint ragasztottam rá körben, arra jött a szeminollal díszített anyag. A tetejét én készítettem kartonból, mivel a vatelinborítás miatt a doboztető nem fért rá. Készítettem hozzá ollótartót és egy pici tűpárnát is.




















Készült még 2 táska, aztán befejezem a varrást az idei évre. Vagyis most a lányom szoknyája következik.



Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok!

2012. december 7., péntek

Karácsonyra készülve

"És mondta az angyal nekik: Ne féljetek! mert íme nagy örömet hirdetek néktek, mely az egész népnek öröme lészen;mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában." (Lukács evangéliuma 2:10-11.)

Angyalkákat varrtam. Kicsit álmosak, némelyik elmereng: milyen ajándékot adnak valakinek...?
Mi, emberek is kaptunk ajándékot - Istentől! Ő a Megtartó, az Úr Krisztus.






2012. november 21., szerda

Régóta piszkálta a fantáziámat a Tilda baba. Végre elkészült egy, de az arca még nincs kifestve...

Azután a lányom közölte velem, hogy ez a baba "kínai". Úgyhogy át kellett öltöztetnem. Nem egy karácsonyi baba, inkább nyárias a ruhája, de azért megkapta a szárnyait is...



Romantikus hangulatban vagyok. Előszedtem a virágos anyagaimat és apróságokat varrok. Apró karácsonyi ajándékoknak jók lesznek.





2012. október 24., szerda

Elkészült egy farmertáska...egy régi nadrágból pont kijött. Kicsit merev lett, mert felmosórongyot (Lidl-ben vettem) raktam vele vatelin helyett. Legközelebb mást próbálok ki. Valószínűleg sorozatban fogom gyártani, ugyanis a kis unokahúgok ezt kapnak karácsonyra! Lesz még rajta díszítésként egy virág, ezt a fodor anyagából fogom készíteni.

Karácsonyra gondolva készítettem ezt a kis fát- 20, 17, 15 és 12 cm átmérőjűek a csillagok. Arra gondoltam, hogy a 2. és a 4. csillagok csúcsaira esetleg varrok majd kis csengőket.

2012. október 22., hétfő

Ez az ősz tele van munkával: a kertben, a ház körül, benn festés...kevesebbet varrtam, mint szerettem volna.Van egy kedvenc táskám, ebből jó párat varrtam már. Vendégségben voltunk, ahol a háziasszony megint ezt a fazont kapta...! Itt van még néhány régebbi munka ebből a fajta táskából. De először a legújabb:


Babát látogattam. A kismama néhány hónappal ezelőtt adott néhány anyagot, hogy ebből varrjak neki valamit. Ez a táska készült el:


Anyukámnak varrtam egy neszeszert:


Ez a babatakaró nemrég készült el:


Ezt a táskát régebben varrtam. Próbálom rávenni magam, hogy álljak neki még egyszer, de nem megy...!!!



2012. október 8., hétfő

Még szeptember elején tartottuk meg az idei foltvarró napunkat. 40-pár vendég jött el a közös varrásra. A választék: volt kétféle párnahuzat, asztali futó, bőröndtáska, kis neszeszerek és egy hajtogatott virágos táska. Ez utóbbit én tanítottam. Az interneten találtam ezt a technikát, készítettem ezzel a mintával több táskát is. Amit most varrtunk, annak a formája teljesen egyszerű. Inkább a kézi varráshoz kellett a kitartás. Nagyon jó volt látni, hogy sokan leültek ide, és volt aki be is fejezte a táskát, míg néhányan csak egy-egy virágot varrtak, hogy "képben legyenek".
Készülnek a virágok...

Ezt a virágot "nagyban" is megvarrtam, egy 3 részes táska elejét díszíti.





Egy játszótakaró készült el nemrég egy pici kislánynak.


2012. augusztus 16., csütörtök

Kaptam egyszer egy patchwork-ös újságot Amerikából, abból néztem ki egy faliképet. Kicsit máshogy, és más színekkel megvarrtam. Sárgára, hogy passzoljon az étkezőhöz. Papírtechnikával készült, nagyon lassan haladtam vele, de kész van és ez a lényeg. Most egy kiállításon van - üres a fal... De már találtam egy ötletet, mit varrjak ill. rakjak ki helyette addig, míg visszaér.


Kértek tőlem két "fiús" neszeszert. Ezek készültek el.


Ha már neszeszer, készült pár lila is.




2012. augusztus 9., csütörtök

Ha csak tehetem, nézegetem az interneten a foltvarrók műveit. Ötleteket látok, amiket (ha van időm) megpróbálok én is megvalósítani. Gondoltam, megosztom én is, miket varrok. Amikor először találkoztam a foltvarrókkal, rögtön a táskáik ötlöttek a szemembe. Hát, ez a szerelem azóta is tart. Néha nekidurálom magam és varrok valami mást is, valami igazi foltvarrást, de a táska akkor is a kedvencem maradt...! (Csak így zárójelben jegyzem meg, hogy a férjem ezt eszméletlenül nem szereti. Amikor elkezdek turkálni a táskáimban, keresve valami azonnal odaadandó papírt...)


Ezt a két táskát varrtam a tanév végén a dadus néniknek. Itt a szabásminta egyszerű, inkább az anyaga tetszett nagyon.




Ez a szívecskés minta nagyon szép! Őszre-télre készült a kisebb illetve a nagyobb, barna szövetekből készített táska.
 És mennyire más ugyanez lilában!


Romantikus kosár. Szintén nem egy nehéz darab, viszont rettent mutatós! A kosár maga egy 60x60-as szendvics, mind a 4 felén hajtásokkal (kb.35 cm legyen a végén). Két szemközti oldala leszegve, a másik kettőnél a fül...ami sima 8-10-es átmérőjű üzemanyag cső, vatelinnal betekerve, anyaggal bevonva. Ja, itt - én varrógéppel varrom - kissé macerás a dolog, de megéri!




Na, ez nem táska...Ha van türelmem, meg lepakolhatok az ágyra úgy, hogy nem kell félnem attól, hogy összeugrálják a gyerekek, akkor varrok valami "igazi" patchwork-öt is...
Ezt a pasziánsz technikával készült faliképet készítettem el. A keretnek használt anyagból készült. Olyan, mintha megnagyobbítottam volna a mintákat. Meg a kép...mintha rezegne.




Anyukámnak készült ez az ajándék. Egy nagy farmernadrág szára adja a kötényt. Fenn a családunk: Férjem a kalappal, mellette én a masnival és a 4 csemeténk (3 fiú, egy lány).


Egy a fazon, de a táskák mások. A bordóból kértek egy "ugyanolyat, mint a tied!!!" - na, azt azért mégsem! Legalább egy kicsit más lett! Nem tudom, ki hogy van vele, de én rosszul vagyok, ha ugyanolyat kell varrnom! Ha valamit határidőre meg kell csinálnom, az úgy készül, mint a Luca széke.

A lila táska szabása ugyanaz, mint a bordóé, de itt kipróbáltam ezeket a hullámokat.


Kedves barátainknak kisfiuk született, neki varrtam ezt a színes játszótakarót. A babák nagyon szeretik az alapszíneket.