2012. október 24., szerda

Elkészült egy farmertáska...egy régi nadrágból pont kijött. Kicsit merev lett, mert felmosórongyot (Lidl-ben vettem) raktam vele vatelin helyett. Legközelebb mást próbálok ki. Valószínűleg sorozatban fogom gyártani, ugyanis a kis unokahúgok ezt kapnak karácsonyra! Lesz még rajta díszítésként egy virág, ezt a fodor anyagából fogom készíteni.

Karácsonyra gondolva készítettem ezt a kis fát- 20, 17, 15 és 12 cm átmérőjűek a csillagok. Arra gondoltam, hogy a 2. és a 4. csillagok csúcsaira esetleg varrok majd kis csengőket.

2012. október 22., hétfő

Ez az ősz tele van munkával: a kertben, a ház körül, benn festés...kevesebbet varrtam, mint szerettem volna.Van egy kedvenc táskám, ebből jó párat varrtam már. Vendégségben voltunk, ahol a háziasszony megint ezt a fazont kapta...! Itt van még néhány régebbi munka ebből a fajta táskából. De először a legújabb:


Babát látogattam. A kismama néhány hónappal ezelőtt adott néhány anyagot, hogy ebből varrjak neki valamit. Ez a táska készült el:


Anyukámnak varrtam egy neszeszert:


Ez a babatakaró nemrég készült el:


Ezt a táskát régebben varrtam. Próbálom rávenni magam, hogy álljak neki még egyszer, de nem megy...!!!



2012. október 8., hétfő

Még szeptember elején tartottuk meg az idei foltvarró napunkat. 40-pár vendég jött el a közös varrásra. A választék: volt kétféle párnahuzat, asztali futó, bőröndtáska, kis neszeszerek és egy hajtogatott virágos táska. Ez utóbbit én tanítottam. Az interneten találtam ezt a technikát, készítettem ezzel a mintával több táskát is. Amit most varrtunk, annak a formája teljesen egyszerű. Inkább a kézi varráshoz kellett a kitartás. Nagyon jó volt látni, hogy sokan leültek ide, és volt aki be is fejezte a táskát, míg néhányan csak egy-egy virágot varrtak, hogy "képben legyenek".
Készülnek a virágok...

Ezt a virágot "nagyban" is megvarrtam, egy 3 részes táska elejét díszíti.





Egy játszótakaró készült el nemrég egy pici kislánynak.